Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της ΑΣΕ ΟΤΕ, για τα ξεπουλήματα των εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ!

ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα της DeutscheTelekom
και των συνεργατών της εργατοπατέρων!  
   Συναδέλφισσες – φοι:
   Όπως η εθελόδουλη τρικομματική κυβέρνηση (σαν τους καλόγερους στον μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι) παρουσιάζει τα δολοφονικά μνημόνια των 4000 και πλέον αυτοκτονιών σαν αναγκαία και σωτήρια για τη χώρα και τα ξεπουλήματα του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ κ.λ.π. ως δήθεν επενδύσεις.  
   Έτσι και οι συμβιβασμένοι και εξωνημένοι εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ βαφτίζουν τα ξεπουλήματα των εργαζομένων (με τις επαίσχυντες και κατάπτυστες ΣΣΕ που υπογράφουν με τη γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ παραχωρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις ετών των εργαζομένων στον ΟΤΕ) σαν μεγάλες επιτυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο μνημόνιο!!!
   Έτσι ακριβώς παρουσίασαν με μια θρασύτατη και προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσαν, την τελευταία ΣΣΕ που αφορά τον Κανονισμό Μεταθετότητας και τον Πειθαρχικό Έλεγχο που υπέγραψαν τελικά προχθές με τη διοίκηση, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΑγωνιστικής Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ) και το γκρίζο μόρφωμα των Ακομμάτιστων.
   Μια ακόμη κατάπτυστη ΣΣΕ με την οποία παρέδωσαν και τα τελευταία οχυρά άμυνας των εργαζομένων, δίνοντας ουσιαστικά στην εργοδοσία το ελεύθερο να κλείνει υπηρεσίες και να μεταθέτει σε όποιο μέρος της επικράτειας θεωρεί ότι έχει υπηρεσιακές ανάγκες όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας, προϋπηρεσίας και έργου, στρώνοντας ταυτόχρονα με χαλί το δρόμο για απολύσεις.
   Δυστυχώς όπως προαναφέραμε οι εξωνημένοι εργατοπατέρες του ΟΤΕ όπως δουλικά συνεχίζουν να υπηρετούν τα κόμματά τους που έφεραν τα μνημόνια στη χώρα και ξεπούλησαν τον ΟΤΕ αντί πινακίου φακής στο γερμανικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και στην κρατικών συμφερόντων DeutscheTelekom και δεν αντέδρασαν, έτσι συνθηκολογώντας πλήρως υπηρετούν και τη γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ!
   Δεν μας είπαν όμως πως γίνεται η διοίκηση να πήρε αυτά που ήθελε εδώ και χρόνια και να πανηγυρίζει, τα μπουκωμένα από διαφημίσεις ΜΜΕ επίσης να πανηγυρίζουν, οι εργατοπατέρες να πανηγυρίζουν και ταυτόχρονα να είναι κερδισμένοι και οι εργαζόμενοι;
    Όπως επίσης δεν μας είπαν οι εργατοπατέρες αν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος:
1.     Δικαιώματα και κατακτήσεις ετών των εργαζομένων, να ξεπουλιούνται και να ανταλλάσσονται για ίδιον όφελος από μια κλίκα εξωνημένων εργατοπατέρων.
2.     Κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη όπως ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και o Πρόεδρος του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ να κυκλοφορούν δωρεάν  -σαν Golden boys-  με πολυτελή αυτοκίνητα που τους παραχώρησε η διοίκηση.
3.     Συνδικαλιστικά στελέχη να ενθυλακώνουν συνδικαλιστικούς μισθούς από τις εισφορές των εργαζομένων αυξάνοντας έτσι το εισόδημά τους.
4.     Τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη να έχουν βολέψει με αδιαφανείς διαδικασίες (είτε απευθείας στον ΟΤΕ είτε μέσω των θυγατρικών του, OTEplus κ.λ.π.) ολόκληρο το συγγενολόι τους, στερώντας το δικαίωμα από τους χιλιάδες άνεργους νέους με πτυχία να βρουν μια θέση απασχόλησης.
   Αυτά και άλλα πολλά δεν μας τα εξήγησαν ούτε η διοίκηση, ούτε οι εργατοπατέρες.
   Και δεν μας τα εξήγησαν γιατί εδώ και χρόνια διοίκηση και εργατοπατέρες συνεργάζονται άψογα (σύμφωνα με δηλώσεις των διοικούντων), με την μεν διοίκηση να παίρνει αυτά που θέλει επιβάλλοντας στους εργαζόμενους ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα και τους δε εργατοπατέρες να κλείνουν τα μάτια σε δεκάδες παρανομίες και αυθαιρεσίες της διοίκησης με αντάλλαγμα, διορισμούς συγγενικών τους προσώπων, τοποθετήσεις προϊσταμένων, απαλλαγές από την εργασία, δωρεάν πολυτελή αυτοκίνητα κ.λ.π.
   Αιδώς Aργείοι.  Αντί να βρείτε καμία τρύπα να κρυφτείτε, βγαίνετε και πανηγυρίζετε!
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνετε ως ελάχιστη προσφορά προς τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι να παραιτηθείτε.
Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ
  Αθήνα: 27-05-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου