Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση- καταγγελία υπέρ του σωματείου στο Αττικό Μετρό


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, υλοποιώντας τους μνημονιακούς νόμους, αντί να επαναπροσλάβουν τους απολυμένους του ΜΕΤΡΟ για να επιτευχθεί η επέκταση του, προσπαθούν να την καλύψουν με μονομερείς μεταθέσεις και μετακινήσεις, εντατικοποίηση της εργασίας και διάλυση υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση του.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία και την καταστολή εις βάρος των επιστρατευμένων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους στην Διοίκηση την Τρίτη 6 Ιουνίου.
Ο γνωστός από την υπόθεση Κούνεβα διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, αφού πρώτα επιστράτευσε την ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας προπηλακίζοντας  τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΛΜΑ , στην συνέχεια κάλεσε δυο διμοιρίες ΜΑΤ και  μια ΥΜΕΤ που με την βία πέταξαν έξω από τα γραφεία τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις (ΕΑΣ ΕΘΕΛ, σωματείο ΗΛΠΑΠ ) και για άλλη μια φορά, τα σωματεία και τα σχήματα των μεταφορών έλαμψαν δια της απουσίας τους στο κάλεσμα του σωματείου ΣΕΛΜΑ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!
Καλούμε όλα τα σωματεία σε συστράτευση απέναντι στην κυβέρνηση των επιστρατεύσεων και των ΜΑΤ. Τώρα Γενικές Συνελεύσεις παντού για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι ενιαία αγωνιστική στάση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Για να γίνει η οργή και η αγανάκτηση οργανωμένος αγώνας ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-Τρόικας-κεφαλαίου. Οι αντίπαλοι φοβούνται το μεγάλο όπλο του εργατικού κινήματος, την ανεξάρτητη αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων, γι αυτό επιστρατεύουν, απειλούν, καταστέλλουν, βγάζουν παράνομες τις απεργίες.
Καλούμε τη νέα Διοίκηση του ΕΚΑ και όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν την νέα επίθεση στους εργαζομένους στις μεταφορές και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν για δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες, αλλά και για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της.
 Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τους ανατρέψουμε, για το παρόν και το μέλλον που δικαιούμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου