Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Καταγγελία για την απόλυση εργαζομένης από το Φροντιστήριο Μ.Ε. «ΕΠΙΛΟΓΗ» στο Ηράκλειο Κρήτης



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Καταγγελία για την απόλυση εργαζομένης από το Φροντιστήριο Μ.Ε. «ΕΠΙΛΟΓΗ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», στην οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα η μη συνέχιση της συνεργασίας της με το Φροντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ» για την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 λόγω «διατάραξης του καλού και οικογενειακού κλίματος» της επιχείρησης. Ένα «καλό κλίμα» που διαταράχθηκε, όταν η εργαζόμενη, καθώς και άλλοι συνάδελφοι, αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι έλαβαν το δώρο Πάσχα για το έτος 2015, χωρίς να τους έχει καταβληθεί. Η συγκεκριμένη απαίτηση προέκυψε τότε μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας στην επιχείρηση. Η στάση των συναδέλφων όμως, οδήγησε τελικά στην καταβολή του δώρου Πάσχα  στην ίδια καθώς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Γεγονός που ωστόσο, δεν ξεχάστηκε από την εργοδοσία και υπήρξε η αιτία της εκδικητικής απόλυσης της, όπως της ανακοινώθηκε στην συνάντηση με την εργοδοσία 8/7/2015. Άλλωστε, ακόμα και με παραδοχή των ίδιων των εργοδοτών του φροντιστηρίου ενώπιον των εκπροσώπων του σωματείου, η συνάδελφος ασκούσε επί 5,5 συναπτά έτη άψογα και με συνέπεια το εκπαιδευτικό της έργο.
H περίπτωση της συναδέλφισσας δεν συνιστά εξαίρεση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον εργασιακό μεσαίωνα που οι εργοδότες των φροντιστηρίων έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες: ατομικές συμβάσεις, αδήλωτη εργασία, υπασφάλιση, υπογραφή εξευτελιστικών ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα κτλ.
Η εργοδοσία του φροντιστηρίου ΕΠΙΛΟΓΗ πήγε ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει! Mέσω της εισαγγελικής παρέμβασης και της αστυνομίας, προσπάθησε να εκφοβίσει εργαζόμενους και σωματείο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11/8/2015, αστυνομικός από το 1ο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, για να παραβρεθούν ο πρόεδρος και μέλος του ΔΣ την Τετάρτη στις 22.00 το βράδυ, στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, για να κάνουν μια κουβεντούλα!
Η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και τα περιστατικά συνδικαλιστικών διώξεων πάνε πακέτο με την αντεργατική επίθεση. Το 3ο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιτείνει την εργοδοτική τρομοκρατία και την επίθεση στους χώρους δουλειάς.
Καταγγέλλουμε  την εργοδοσία του φροντιστηρίου ‘ΕΠΙΛΟΓΗ’ για την απόλυση αλλά και την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών διεκδικήσεων και της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα σωματεία, το ΕΚΑ και κάθε εργατική συλλογικότητα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές με ψηφίσματα και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στη συναδέλφισσα.
Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να παλέψουμε συλλογικά για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
 ► Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη με τις ίδιες ώρες με πέρυσι και την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου! Την καταβολή των δεδουλευμένων της (δώρα, επιδόματα).
► Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου