Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΤΕ ΕΚΑ υπέρ των αλληλέγγυων που δικάζονται από εργολάβο του Νοσοκομείου Τρικάλων



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Στις 11 Ιανουαρίου, μετά από αναβολή 1 μήνα, δικάζονται στα Τρίκαλα αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι στον τύπο, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων (αλληλέγγυων και δημοσιογράφων) για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
Το καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Η αγωνιστική στάση των καθαριστριών που ήταν απλήρωτες επί αρκετούς μήνες, η συμπαράσταση των αλληλέγγυων και η δημοσιοποίηση που έλαβε το θέμα, ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε "ευαίσθητους" τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων.
Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όσο για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων... απλά "μεσαίωνας"!
Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρα έναν εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της κοινωνίας και της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης.
Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στάθηκαν αλληλέγγυοι/ ες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων και στους δημοσιογράφους που προέβαλλαν το θέμα.
Καλούμε τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις εργατικές συλλογικότητες, να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και να απαιτήσουν την αθώωση των κατηγορούμενων.
Δηλώνουμε πως ενέργειες όπως αυτή του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου δε μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την απαλλαγή των δικαζόμενων από τις κατηγορίες.

Ø  Η ταξική αλληλεγγύη θα ενταθεί και οι φωνές ελευθερίας κι ανεξαρτησίας δε θα σιγήσουν ποτέ. Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα!
Ø  Να σταματήσει η βιομηχανία των διώξεων εναντίον των συνδικαλιστών και των αγωνιστών.
Ø  Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και όλους τους δημόσιους φορείς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσει το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι με το ίδιο εργασιακό καθεστώς.
Ø  Επιτέλους να διωχθεί η απλήρωτη εργασία και να συρθούν στα δικαστήρια τα αφεντικά που δεν πληρώνουν!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου