Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για τη δικαστική δίωξη των δύο συναδέλφων της ΕΛΒΟ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΟ!

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) Σταύρο Ναθαναήλ και του Κώστα Σιτέλα που διώκονται από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ με μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους και δικάζονται στις 17/12.
Η μήνυση κατατέθηκε επειδή η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» που διανεμήθηκε στο χώρο του εργοστασίου και καλούσε στην κινητοποίηση για την Γενική Απεργία της 27 Νοέμβρη 2014 ασκούσε κριτική (!) στα μέλη της ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μάλιστα είχε στείλει στις 19/12/14 και εξώδικο (!) προς τη συνδικαλιστική κίνηση, να κατονομάσει τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Ενώ η ΕΛΒΟ διαλύεται και το εργοστάσιο της κινδυνεύει με λουκέτο από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου και ο πρόεδρος του ΕΚΘ επιλέγουν να στραφούν ενάντια στην στοιχειώδη συνδικαλιστική ελευθερία έκφρασης πολιτικής γνώμης, μηνύουν και να απειλούν με οικονομική εξόντωση εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.
Θα έπρεπε να ντρέπονται οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που σύρουν στα δικαστήρια τους συναδέλφους, για να σπείρουν την τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Για να επιβάλουν συναίνεση και σιωπή. Ας κοιτάξουν τα σκάνδαλα των συνδικαλιστών των δικών τους παρατάξεων, του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν διώξει τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα και έχουν απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα!
Ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι τα δικαστήρια αλλά οι συνελεύσεις και το κίνημα, εκεί που οι εργαζόμενοι συζητούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Τα ταξικά εργατικά σχήματα παλεύουν για τη συσπείρωση των εργαζομένων, την ενδυνάμωση των σωματείων, την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κράτος και εργοδότες. Είναι ντροπή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να χρησιμοποιούν τακτικές ποινικοποίησης ενάντια στον συνδικαλιστικό λόγο και δράση. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές!
Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση σε βάρος των δύο αγωνιστών συναδέλφων, γνωστών για το αγωνιστικό τους ήθος και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

14 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου