Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Νίκη στον αγώνα των συναδέλφων μας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ

Νίκη στον αγώνα των συναδέλφων μας
 στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων οδηγεί στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα και στην εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων τους, προσκυνώντας το πλαίσιο που ορίζουν τα άθλια προγράμματα άλλα και προωθώντας μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις.
Ωστόσο η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, τους δήμους και τη λογική του ΕΣΠΑ και της ΕΕ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!
Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων! Ο αγώνας τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, , είναι και δικός μας αγώνας. Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καλεί τα σωματεία και τις συλλογικότητες να παρέχουν κάθε στήριξη στους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες και νύχτες κατασκηνώνουν κάτω από το Υπ. Εργασίας. Ήδη βρισκόμαστε εκεί με τη φυσική μας παρουσία, και καλούμε κάθε εργαζόμενο, ώστε ο χώρος μπροστά από το Υπ. Εργασίας να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και ανέργων.
Χθες, καταθέσαμε πρόταση στο ΕΚΑ να εκφράσει συμπαράσταση στους συναδέλφους, όμως η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ) αρνήθηκε!
Αγώνας μέχρι τέλους- Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα
Να μη φύγει κανείς από τη δουλειά- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες που καταρέουν για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες
Να καταργηθούν τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ!
18/12/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου