Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις απολύσεις σε Teleperformance - Wind

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ

Για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης,

πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις!

  Καταγγέλλουμε την εταιρεία Teleperformance για τις 10 απολύσεις εργαζόμενων αυτόν τον μήνα, που εργάζονταν ως ενοικιαζόμενοι στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης σταθερής τηλεφωνίας της Wind.
  Η μία εταιρεία πετάει το μπαλάκι στην άλλη για το σκοπό των απολύσεων. Η διοίκηση του τμήματος υποστηρίζει πως δεν είναι η Teleperformance που θέλει να κάνει περικοπές, αλλά ο πελάτης, δηλαδή η Wind, καθώς το τμήμα υπερδιογκώθηκε μετά από μαζικές προσλήψεις τον τελευταίο καιρό. Έτσι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις σε 10 εργαζόμενους με κριτήριο δήθεν την παραγωγικότητα. Η πραγματική αιτία όμως είναι ότι θέλει να αυξήσει τα κέρδη της και ότι προχωρά σε συνδικαλιστικές διώξεις, απολύοντας και μέλος του κλαδικού σωματείου που απέργησε στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.
  Η Teleperformance, μια εταιρεία μεγαθήριο, με παρουσία σε 62 χώρες και καταγεγραμμένα κέρδη ύψους 3,7 δις δολάρια, αμείβει με μισθούς πείνας (400 ευρώ, και Σαββατοκύριακα – αργίες) τους εργαζόμενους της, ειδικά στα τμήματα της Wind. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν εξοντωτική πίεση και άθλιες συνθήκες εργασίας, με μηνιαίες συμβάσεις και με μεταφορές από εταιρία σε εταιρία, ενώ έχει θεσπίσει σχεδόν αναγκαστικές υπερωρίες τις οποίες αμείβει με ticket restaurant! Σε κάθε απεργία είτε πανεργατική είτε μόνο της Wind, λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός και προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στους απεργοσπάστες ώστε να δουλέψουν εκεί ανενόχλητοι, ενώ σε παρεμβάσεις του Σωματείου της Wind σε ημέρα απεργίας για διενέργεια ελέγχου μαζί με  τους επιθεωρητές εργασίας στο κτίριο της εταιρίας, μέλη του ΔΣ είχαν δεχθεί επίθεση από απεσταλμένους της διοίκησης.
  Η Teleperformance Hellas είναι η πρώτη εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων στη χώρα μας και αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στην εγχώρια αγορά. Βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς μέσα στην κρίση και φυσικά πάνω στην πλάτη των εργαζόμενων! Η κρίση μάλιστα βοήθησε την εταιρία, καθώς τα τελευταία χρόνια μείωσε τους μισθούς και εντατικοποίησε τις σχέσεις εργασίας. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει την εταιρεία να διατυμπανίζει ότι είναι best place to work στην Ελλάδα μετά και από την βράβευση της το 2013! Όσοι εργάζονται στην Teleperformance και ειδικά στα τμήματα της Wind (εξυπηρέτηση πελατών, τεχνική υποστήριξη κτλ) γνωρίζουν ότι πίσω από τη λουσάτη εικόνα κρύβεται ένα μοντέρνο κ εκλεπτυσμένο κάτεργο.
  Η Wind, από την άλλη πλευρά αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση, απολύει και αναθέτει συνεχώς εργασίες σε εργολάβους κυνηγώντας το κόστος και αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες εργασίες στις εν λόγω εταιρίες. Μάλιστα δε δίστασε να απολύσει όλους τους συμβασιούχους από τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στη Wind και να τους προτείνει πρόσληψη στη Teleperformance, για την άσκηση ακριβώς των ίδιων καθηκόντων αλλά φυσικά με χειρότερους όρους.
Δεν ανεχόμαστε καμία απόλυση συναδέλφου και απαιτούμε:
·         Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι άλλες απολύσεις, όχι άλλη αύξηση της ανεργίας.
·         Αξιοπρεπείς μισθούς μέσω υπογραφής συλλογικής σύμβασης  και απόλυτο σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
·         Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία.
·         Να σταματήσουν οι εργολαβίες και να καταργηθεί η επινοικιαζόμενη εργασία

Κυβερνήσεις και εργοδότες προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πλέον σαν κανόνα. Η ΕΕ επιβάλει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μόνος δρόμος είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς και οι αποφασιστικοί αγώνες, στα χέρια των εργαζόμενων, για να έχουμε νίκες και να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα!

 25-1-2016
Επικοινωνία: taxikienotitaeka.blogspot.com,   e-mail: taxikienotita.eka@gmail.com


ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26/1 ΣΤΙΣ 8 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου