Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αίτημα της ΑΤΕ για έκτακτη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΑ

Αθήνα 21-4-2016

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Το νέο ασφα-ληστικό έφτασε και μάλιστα όχι μόνο του!
Τα Μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και έχουν δει πλέον το φως της δημοσιότητας από το κείμενο της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνουν όλα αυτά ενάντια στα οποία αγωνιζόμαστε: κι άλλη φορολεηλασία, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις, διάλυση εργασιακών σχέσεων, Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τα δημόσια αγαθά κ.λπ..
Το νομοσχέδιο για ασφαληστικό που δημοσίευσαν ως σχέδιο, και σχεδιάζουν να καταθέσουν άμεσα στη βουλή για ψήφιση, είναι χειρότερο από αυτό του Ιανουαρίου: αύξηση εισφορών των εργαζόμενων που θα σημάνει νέα μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, μείωση εφάπαξ, συγχωνεύσεις φορέων, κατάργηση ΕΚΑΣ, ενώ βάζει θέμα και αλλαγής στον 1264 με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (!).. Ταυτόχρονα, το φορολογικό πλήττει άμεσα την εργατική τάξη, καθώς αυξάνει τη φορολόγηση όσων εργαζομένων λαμβάνουν έως 27.000 ευρώ, προφανώς επειδή θεωρούνται πλούσιοι!

Ως Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, για να εκπονήσουμε ένα άμεσο σχέδιο δράσης και αγώνα:  άμεση προκήρυξη 48ωρης απεργίας,  κάλεσμα σε όλους τους χώρους και κλάδους και στα σωματεία για συνελεύσεις και συντονισμό, διαδηλώσεις απογευματινές κλπ, με κάλεσμα σε όλο το λαό για παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση του αγώνα. Με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς και στις πλατείες, με συνεχή παρουσία όπως κάνουν αυτή τη στιγμή και οι Γάλλοι συνάδελφοί μας ενάντια στο νομοσχέδιο για εργασιακές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Με περικύκλωση της Βουλής και διάθεση πραγματικής σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα.

Ήδη από 4/2 δεν υπήρχε κανένας αγωνιστικός σχεδιασμός με ευθύνη της ΓΣΕΕ και όσων δυνάμεων στήριξαν τις αποφάσεις της. Το ΕΚΑ, που αυτήν την κρίσιμη περίοδο συνεδρίασε μόλις πριν 3 μήνες (19/1), οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να οργανώσει τον αγώνα των χιλιάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα της Αττικής.
Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει κάθε συνδικαλιστική δύναμη αν αυτά που λέει τα εννοεί. Όποια δύναμη αυτή τη στιγμή πετάει τη μπάλα στην... πασχαλινή εξέδρα, μεταθέτει την απεργία μες στις αργίες (!) ή ψάχνει για άλλοθι στην αδράνεια της ΓΣΕΕ, είναι σαφές ότι δεν θέλει να κάνει αγώνα που θα ανατρέψει τα μέτρα, αλλά μια απεργία διαμαρτυρίας για να βγάλει την "υποχρέωση".
Πιστεύουμε  ακράδαντα, κόντρα στη μοιρολατρεία και την ηττοπάθεια, ότι τα μέτρα και η αντεργατική επίθεση μπορούν να ανατραπούν, με ανυποχώρητο αποφασιστικό αγώνα και ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων.

Για την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα

Αργυροκαστρίτης Δημήτρης
Ξιφαρά Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου